Friday, June 27, 2008

Οι άνθρωποι που πλέκουν με βελόνες και βελονάκι μπορεί να είναι πιο ευτυχισμένοι και πιο υγιείς

Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί οι άνθρωποι που φτιάχνουν πλεκτά με νήμα πάντα φαίνονται ευτυχισμένοι και πρόσχαροι? Έχει αποδειχθεί ότι οι επαναλαμβανόμενες κινήσεις που χρειάζονται στο πλέξιμο φέρνουν το μυαλό και το σώμα σε μια κατάσταση καλούμενη ως "κατάσταση χαλάρωσης", που είναι πολύ όμοια με αυτήν που βιώνουν οι άνθρωποι με τεχνικές όπως επαναλαμβανόμενη προσευχή, γιόγκα, διαλογισμός, Τάι Τσι, και άλλες μέθοδοι χαλάρωσης. Έρευνα στο Ινστιτούτο Σώμα/Πνεύμα της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ, ανακάλυψε ότι, όταν ένα άτομο πλέκει, οι παλμοί της καρδιάς πέφτουν 11 παλμούς το λεπτό και η αρτηριακή πίεση πέφτει επίσης. Αυτά τα αποτελέσματα μπορούν να έχουν σημαντικά οφέλη στην υγεία των ανθρώπουν που πλέκουν.
Στις ΗΠΑ πολλά ινστιτούτα επωφελούνται από αυτά τα οφέλη ενσωματώνοντας το πλέξιμο με βελόνες και βελονάκι σε δραστηριότητες που παρέχουν. Τα Κλαμπ Τζίλντα που προσφέρουν υποστήριξη στις οικογένειες καρκινοπαθών σε διάφορα μέρη των ΗΠΑ, τώρα παρέχουν το πλέξιμο για να βοηθήσουν με την συναισθηματική αναστάτωση της αντιμετώπισης του καρκίνου. Στο Κέντρο Duke Diet and Fitness, το πλέξιμο χρησιμοποιείται για να ελλαττώσουν το στρες των πελατών τους. Τα παιδιά και οι γονείς τους βλέπουν επίσης το όφελος του πλεξίματος. Δημοτικά σχολεία από το Όρεγκον έως το Νιου Τζέρσεϋ έχουν ενσωματώσει το πλέξιμο στο πρόγραμμα τους, όχι μόνο για τα οφέλη στην υγεία, αλλά για να βοηθήσουν επίσης την δημιουργικότητα και να βελτιώσουν τις επιδόσεις στα μαθηματικά.
"Το πλέξιμο οφελεί την συναισθηματική και ψυχική υγεία ενός ατόμου. Το πλέξιμο μπορεί να ελλαττώσει το στρες ενός ατόμου που προσπαθεί να διαχειριστεί την σοβαρότητα μιας χρόνιας ασθένειας του. Μπορεί επίσης να ελλαττώσει το στρες σε άτομα που έχουν πολύ έντονους ρυθμούς ζωής", λέει ο Γκάρυ Σκόλαρ, Σύμβουλος Υγείας και Ευζωίας στους εργαζόμενους της Ένωσης Νοσοκομείων Αμερικής. "Έχω συμπεριλάβει μαθήματα πλεξίματος στα προγράμματα Υγείας και Ευζωίας για εργαζόμενους ,λόγω των οφελών στην υγεία. Θα ήθελα να δω σε Νοσοκομεία Παίδων να συμπεριληφθούν προγράμματα εκμάθησης πλεξίματος σε άρρωστα παιδιά, ώστε να έχουν κάτι που να απασχολεί το μυαλό τους και να είναι επίσης περήφανα γι'αυτά που έφτιαξαν , αν είναι σε νοσοκομείο για μεγάλο χρονικό διάστημα".
Ένα νέο παιδικό βιβλίο ANGORA, με τίτλο" I'm Knot Just Fluff I'm Always Enough ", δημοσιεύτηκε πρόσφατα από τον Σκόλαρ, για μια λαγουδίτσα που έχει μάθει από τη μητέρα της και τη γιαγιά της πως να πλέκει χρησιμοποιώντας μαγικές καροτένιες βελόνες πλεξίματος για να ανεβάσει την αυτοπεποίθηση της για να χορέψει στο ρεσιτάλ χορού.
"Για πολλά χρόνια έχουμε ακούσει ιστορίες και έχουμε γίνει μάρτυρες του πόσο το πλέξιμο έχει επηρεάσει θετικά τις ζωές των ανθρώπων. Μια φορά ζητήσαμε από τους πελάτες μας να μοιραστούν μαζί μας στην ιστοσελίδα μας τις δικές τους ιστορίες για το πώς το πλέξιμο έχει αλλάξει τη ζωή τους, και μέχρι σήμερα, έχουμε λάβει πάνω από 500 συγκινητικές και προσωπικές αναρτήσεις", λέει η Ilana Rabinowitz από το Lion Brand Yarn. "Αλλά μόνο πρόσφατα φέραν στο φως έρευνες τα πνευματικά και ψυχικά οφέλη που μπορούν να έχουν οι ενθουσιώδεις φίλοι αυτής της τέχνης καθώς εξασκούν αυτό το υπέροχο χόμπυ".

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...