Thursday, July 10, 2008

Αζούρ πλέξη για καλοκαιρινή ζακέτα




Eίναι αλήθεια ότι το καλοκαίρι στην Ελλάδα είναι τόσο ζεστό, που τα χειροποίητα πλεκτά, ακόμη και τα βαμβακερά μένουν συνήθως στη ντουλάπα, γιατί δεν είναι και τόσο δροσερά. Εκτός αν είναι από πολύ λεπτό νήμα ή όσο περισσότερο τρυπητά γίνεται. Η πλέκτρια όμως πρέπει να εξασκήσει το χόμπυ της, ακόμη και το καλοκαίρι. Η λιλά ζακέτα που έπλεξα είναι ολόκληρη σε πλέξη αζούρ, με βαμβακερό νήμα και είναι ό,τι πρέπει για τα δροσερά βραδάκια στα νησιά.

Οδηγίες
Το σχέδιο επαναλαμβάνεται ανά 4 πόντους (ανάμεσα στα βέλη)στο πλάτος και 8 σειρές στο μήκος (προσοχή: το σχέδιο δουλεύεται και στην ανάποδη μεριά). Ξεκινάμε με τους πρώτους πόντους από το σχεδιάγραμμα, συνεχίζουμε με το σχέδιο ανάμεσα στα μέλη (επαναλαμβανόμενη όσες φορές θέλουμε)και τελειώνουμε με τους τέσσερεις τελευταίους από το σχεδιάγραμμα.










καλή

ανάποδη

καλή στριφτή

πλεξούδα αριστερή (φέρνουμε τον πόντο στην βοηθητική βελόνα πίσω από το πλεκτό, πλέκουμε τον επόμενο,επαναφέρουμε τον πρώτο στην αριστερή μας βελόνα και τον πλέκουμε)

ρίξιμο

3 comments:

  1. Ωραία η ζακέτα αλλά, έχεις δίκιο, πολύ δυσκολοφόρετα τα χειροποίητα καλοκαιριάτικα! Τη δική μου μπλούζα δε νομίζω ότι θα αντέξω να τη φορέσω.

    Μου φαίνεται θα το γυρίσω στο κέντημα μέχρι τον Οκτώβρη...

    Πάντως θαυμάζω την ικανότητά σου στο πλέξιμο. Εκείνο το τσαντάκι μου φαίνεται τρομερά δύσκολο. Πλέκεις πολλά χρόνια, έ;;

    ReplyDelete
  2. Πλέκω πολλά χρόνια,από το γυμνάσιο!
    Για πιο τσαντάκι μιλάς?για το φούξια?είναι πάρα πολύ εύκολη η πλέξη,αν θέλεις θα σου τη δώσω!
    φιλιά

    ReplyDelete
  3. Όμορφος! Μεγάλο χρώμα.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...